Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

VLE Frog panjang umur atau dikafankan?

Angkat tangan siapa kenal mr VLE Frog?

dashboardku...

dah bersite2 dah... 2 tuh..

        Akhirnya, setelah 'mengagahi' diri menghadiri 1st bengkel VLE Frog, 'katak'ku telah mula 'melompat'. Walaupun lompatan tak setinggi mana, namun setelah 2nd bengkel nanti, katak ni rasanya mampu melompat lebih tinggi. Sedih rasanya kerana site yang beriya-iya dibuat ni x mampu ditayangkan kepada murid 5B time kelas tambahan hari tu, semata2 kerana semua plug dalam kelas tu x berfungsi! Kalau line yes slow boleh diatasi dengan personal wifi, kalau plug x berfungsi ada cara ke nak atasi? Mama rasa, semua kekangan remeh temeh ni le yang perlu diatasi sebelum VLE Frog ni pun di'kafankan' macam PBS? 
         Sebenarnya banyak info tentang VLE Frog ni untuk kita dapatkan, terutama buat rakan yang menghadapi masalah serupa dengan mama, 'katak' x mampu melompat jauh dan tinggi. Antaranya, kita boleh jadi rakan 'skodeng' di grup FB tertentu macam yang biasa mama lakukan.

taraaa... banyak tuh grup fb tentang VLE Frog nih...

lepas tu skodeng ka Youtube juga...

yang paling x boleh tahan... 'upah' jer...

            Itulah kisah VLE Frog yang mama kenal... Tentu banyak kisah lain yang boleh dikongsi kan? Pada mama, setelah baca komen kat grup FB, VLE Frog ni dah baik dah, murid-murid suka kerana ada kelainan dalam pdp tapiiiiiiiiii.... line internet yang slow, kemudahan asas yang belum sempurna sepenuhnya, dan banyak lagi perlu diatasi sebelum projek ni turut 'dikafankan' macam PBS yang tinggal nyawa-nyawa ikan jer tu. Siapa suka kalau VLE Frog pun 'dikafankan' atau terus panjang umur?

Yang tak boleh tahan, bila dah 'terlajak' mencuba tanpa ilmu, tetiba nak edit tulisan dah x boleh..
yang keluar text je macam kat skrin...ada sesapa ada ide?

Tip paling hangat : jangan lupa tekan save changes tuh

              Tengok jam pukul berapa? 2.13 am tau!!! Syok buat site ni, rasanya dah buat sampai 5 tab, tapi sebab x save changes, habis semua hilang, tinggal 2 je tab! Ni lagi satu kekurangan VLE Frog nieh, x boleh ke kita nak dapat semula apa2 yang kita dah buat kalau kita terforgot nak klik save changes tu?? 


*** perlu ada ilmu nak 'godek' VLE Frog ni, bukan pakai suka2 jer macam buat blog!!!

Sudah baca sila komen

1 comment:

Pn. Zana said...

salam nad.

just nak bgtau. jika berminat nak dapat sel slimming shaklee dengan personal coaching boleh hubungi saya ye.

miss sasu
012- 985 1718
cari fb sasuzanazanudin.

thanks nad .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012