Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Cara membuat Kamera Lubang Jarum

Kamera lubang jarum? Kalau tak tahu, sila google ye apa benda kamera ni...









Hari tu semasa menghadiri bengkel kertas 2 bahasa melayu spm di MSU, mama sempat meninjau2 pameran yang diadakan oleh student msu. Antaranya tentang pembuatan kamera lubang jarum ni. Rupa2nya simple je cara nak hasilkan kamera tu dan boleh dijadikan aktiviti menarik kelab fotografi. Kos bahan pun murah, antaranya kotak kitar semula, kadbod berbentuk silinder(silinder tisu dapur),kertas minyak, selotep dan yang paling mahal ialah kanta pembesar. Cara nak buatnya, bolehlah ikut step dalam gambar tu. Tapi serius, memang mudah nak menghasilkannya tau.. Kalau nak ilmu yang lebih lagi, sambil menjamu mata melihat keistimewaan msu, pihak msu memang mengalu2kan lawatan dari mana2 sekolah. Jom buat kamera lubang jarum?

posted from Bloggeroid


Sudah baca sila komen

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012