Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Cuepacs Care Card : Perlukah guru ada?

Cikgu Iza | August 25, 2014 | 2 Komen |






Suami kata, kan dah ada gl, buat apa medical card lagi? Itulah kata-kata tipikal orang yang bukan menjadi kaki dan tangan kerajaan. Bagi mereka, gl tuh ibarat 'ubat' bagi segala masalah. Untung orang kerajaan, ada gl, masuk wad free... Mentaliti free tetapi servis tak seberapa tu masih beraja dalam minda orang Malaysia, terutama suami. Baru tadi anak diminta admit wad minggu depan, wad kanak-kanak 2C HTAR. Sesiapa orang Klang dan anak pernah masuk wad tentu 'kenal' wad 2c htar ni. Tanya pada nurse bertugas, tak boleh request 1st class ke guna gl? Akak kena tanya doktor, lagi2 sekarang 1st klas digunakan untuk kes denggi. So, apa guna ada gl? Kebajikan dan keselesaan anak dan penjawat awam memang pasti tak terjaga. Berbeza pula dengan kakitangan swasta yang hospital swasta menjadi hospital panel tempat mereka bekerja. Mama gerenti 100% kebajikan pekerja dan keluarga terjaga. Jadi apa kelebihannya gl? Hanya rawatan dan wad free tapi nak habiskan sehari di wad pun rasa x sanggup. Bagi yang tiada medical kad terpaksalah redha.,, So, atas rasa terpanggil untuk 'memanjakan' diri dan anak2, mama pun ada juga medical kad. Kad Cuepacs Care ni x mahal, cuma rm60 sebulan dan 1 keluarga dilindungi plus insurans, cuma rm180 sebulan tapi seluruh keluarga dilindungi. Mama rasa inilah medikal kad yang paling mampu dimiliki. So bila lagi? Siapa lagi nak memanjakan diri kita kalau bukan kita? Takkan nak dok bilik bersesak2 sedangkan graduate macam kita layak untuk dilayan mcm graduate lain dalam sektor swasta!

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. anak akk kenapa?
    syafakallah...

    ReplyDelete
  2. hehehe..ade kebaikan dan ade kelemahan..kalau yg tak mampu tu mmg bergantung pd GL la kan..

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com