Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Honeymoon Raya di Janda Baik

Honeymoon special tau... 

 peac yo
 peace drpd yeya
 syami






















 jernihhh
 main sampai lebam






Memang seronok kalau ke Janda Baik. Rasa nak pergi lagi kalau ada cuti nanti. Sebenarnya bukan berhoneymoon pun, cuma menghabiskan masa santai bersama anak-anak. Kalau pergi ke Janda Baik time weekend, mama rasa perlu booking dulu chalet supaya tak menggigit jari macam mama. Walaupun banyak chalet di Janda Baik, namun untuk memilih chalet yangs esuai dengan bajet dan citarasa kita, booking dulu meng amat-amat diperlukan. Misalnya, time mama pergi weekend lepas ni, hampir semua chalet yang sesuai dengan bajet dan betul2 di atas sungai semua dah penuh. Hendak tak hendak, terpaksalah mama menginap di Riverside Chalet. Bukan tak best, tapi mama rasa tak berbaloi dengan duit yangkita keluarkan. Kalau bilik hotel cikai dengan RM120, kita boleh dapat double bed, aircond, dan breakfast namun di sini cuma ada kipas dinding, tuala kene sewa, sabun dan syampu memang tak ada, sarapan apatah lagi, tilam nipis dan memang tak best la... So nasihat mama supaya honeymoon tidak terganggu, tolonglah booking dahulu supaya ringgit yang kita keluarkan berbaloi-baloi dengan apa yang kita dapat. Nak tau entang chalet dan peta ke sana, tanya pak cik Google ye, yang penting keluar exit Genting Sempah, dan explore la sendiri keindahan flora dan fauna di Janda Baik...

Sudah baca sila komen

2 comments:

ana ily said...

seronotnya, eii macam best jer tengok air tu.....rasa macam nak terpergi je ke sana...kena tanya Pakcik Google ni, nak sewa chalet.

Khai♥Rin : anies said...

best nyerrr rs cm da berkurun x mandi kt janda baik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012