Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Booking Hotel Agoda : Tertipu Licik!

Sedih dengan kebangangan diri tahap gaban!



Semalam baru je mama suka hati tahap gila kerana berjaya save duit dengan membeli Mach Coway time promosi. Hampir +- 1 ribu tau! Tapi, tak sampai 24 jam selepas tu, mama tertipu oleh Agoda disebabkan kebangangan tahap gaban mama!





Sebenarnya, dah berkali-kali mama membelek-belek manja Agoda tapi belum pernah lagi mama tergoda macam petang tadi. Godaan Agoda begitu mencengkam jiwa mama, tambah-tambah rasa bosan menggila duduk di rumah time cuti sekolah ni. Buka saja wassap, semua kawan post gambar p holiday, p jjcm, p cuci-cuci mata, p mengempiskan poket dan p membuncitkan perut. Mama pulak, paling best pun setakat cuci mata di fb dan website je mengenangkan duit yang macam tak ada tu. Tapi tak taulah kenapa petang tadi mama terpedaya juga akhirnya. Tekan Agoda, pilih GCM dan jumpa apartment 3 bilik plus tax semua cuma GBP 171.14. Apartment 3 bilik di GCM cuma 171.14! Mama pun apa lagi, buatle tempahan menggunakan kad kredit tanpa berfikir panjang, tanpa bertanya dan tanpa menoleh belakang lagi!



Selepas lihat screenshot resit daripada Agoda, mama tergamam. USD! Mama convertkan dalam matawang MYR maknannya harga apartment tu semalam ialah +-630 hengget! Macam p bercuti-cuti ke Penang je, tapi sebenarnya nun sebelah kampung! Kalau ke Penang berbaloi juga le dengan kos tol, minyak dan makan. Ini cuma bercuti di sebelah kampung, sampai rm630! Malu mama nak cerita di grup wassap kawan2 atas kebangangan tahap gaban mama.

Mesej daripada cerita mama, walau apa2 pun tindakan yang bakal kita lakukan kita perlu menggunakan otak mengatasi nafsu, jika tidak inilah jadinya. Tertipu secara licik!

posted from Bloggeroid


Sudah baca sila komen

5 comments:

Najib Ariyan said...

haaa kesiannya... nasib baiklah kawan saya yg uruskan semua perhotelan... selalu dia dapat memang murah sangat ngan Agoda...

takper lah.. laen kali hati hati yer... tak kena kita tak beringat

Dkna Abza said...

Mama x convert dulu erk kat web tu..

redza said...

xpela..kesilapan hari ini menjadikan kita lebih berhati-hati pada masa depan

Kakzakie said...

Belajar dari kesilapan. Dah terkena ni lain kain kena lebih berhati-hati. AGODA betullah GODA dia tu yg membuat kita tergoda hihi..

eMMe said...

kene tipu..? byk tuu.. so camner? byr juga ke? sabar je la.. sbb mata wang USD kan.. kene convert ke RM..mmg kene beringat la pas ni kalo nak book hotel online...

Salam ziarah, salam Kenal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012