Klik@Lazada

nuff

AFB Feeds

Shopping Online : Kena Kencing!

Cikgu Iza | December 10, 2014 | 1 Komen |
Habit shopping secara online ni memang susah nak dihilangkan tau, tambah-tambah sebelum ni mama tak pernah lagi rasa dikencing!



10 hari lepas, mama tergerak untuk membeli barang borong dari China di website borong China ni. Kalau tengok harga barangan memang le jauh lebih murah. Misalnya, genie bra yang popular tu dan bamboo slimming suit yang konon-konon boleh menyelimkan badan tu, jika di fb dijual dengan harga 2 set rm100 dan free 1 seluar kecik, sedangkan satu set genie bra hanyalah rm25 dan spender tu baru rm4.50. Bamboo sliming tu pulak, baru rm15 sedangkan di fb dijual dengan harga rm50 sepasang! Website ni juga membenarkan pelanggan membeli barangan hanya 1 sahaja dengan harga yang cukup murah itu. Tak perlu borong, tau! Apa lagi, mama pun dengan gelojohnya memasukkan banyak barang ke dalam cart n klik maybank2u.



Namun, setelah 10 hari, bayangan barang tak nampak2 pun! Kalau macam ni punya leceh, sanggup ke kita nak jadi ejen dropshipnya? Konon, semua urusan mereka yang urus, kita hanya jual dan dapat untung, tapi kalau macam ni prestasi mereka... percaya ke kita? Silap2 pelanggan lari coz barangan x sampai2, malah kita jadi bahan kutukan pula kerana penipu! Biaaanya barangan yg kita beli drpd penjual individu akan tiba dalam masa dua hari, tapi dengan syarikat ni, masuk 10 hari tak sampai2 pun! Kena kencing ke mama ni?



Semalam mama menyopping online lagi, kali ni di groupon pulak. Memang jenis manusia x belajar drpd kesilapan ni. Tapi betul ke, syarikat besar2 ni, agak leceh sikit bab hantaran barang? Almaklum, mereka syarikat besar n ramai pelanggan, berbanding peniaga 'ikan bilis' di fb? Siapa ada pengalaman serupa? Pernah ke kena kencing, terutama dgn syarikat2 online yg popular eg lazada, groupon, my deal, pusat borong cina dll? Kongsi ye cerita....

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. Dengan pusatborong dot com tue kita beli terus g kedai . Senang nak pilih . Tak pernah try lagi beli online dengan dia .

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

SantaiEmas

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Babab Ping

My Love and Cute Kids © . Designed by MaisarahSidi.com