Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Result SPM 2015 : antara duka dan tawa vs puding crackers?

Entah berapa lama mama tak post dalam blog ni. Kenapa? Sedih dengan result spm 2014? Pee raah.. ada calon spm 2014 sedih? So, perlu ke mama sedih? Kerana sibuk menanda US 1? Bukan banyak pun kena menanda, 3 soalan jeeè.... Yang penting jawapannya ialah mood memang ke laut, mungkin tenggelam bersama2 MH 370 di Lautan Atlantik... isshhh





Semasa result diumumkan ari tu, air mata mama bergenang... alangkah indahnya jika anak2 mama yang berada di depan tu... In sha allah,.. 9 tahun lagi kan kakak iman... tu pun kalau Menteri Pendidikan tak ubah format spm sebagai pt5, peperiksaan berdasarkan pbs bla bla bla. Memang kita tak dapat menjangka apa2 yang akan berlaku pada masa depan. Tapi serius mama sedih dalam bangga melihat kejayàan anak2 didik, walaupun bukan dari kelas yang diajar oleh mama ye,.. Memang naluri keibuan kan,... air mata ni mudah sangat mengalir jika melihat hal2 berkaitan anak2.. sensitip!

Result student kelas mama? Alhamdulillah kelas B, 5 orang dapat A, berbelas2 b+ n b, berbelas2 lagi c+ n sorang anak mama, hairul shah dapat d... sedey tau, anak murid dari kelas b dapat d! Yang lagi tragik result kelas m, daripada 25 calon, cuma 7 je yang lepas tu pun setakat dapat d... yang lain2? Entahle, rezeki ada di mana2 kan, sedangkan ulat dalam batu pun boleh hidup, inikan pula anak2 didik mama yang sempurna, tak kan le x mampu untuk meneruskan kehidupan... Apa le ada pada spm kan.... Cuma mama harap, halalkan segala ilmu yang mama curahkan dan mama turut bersedih tau kerana gagal memimpin kamu agar sama2 lulus...

Sedih ke? Kalau sedey, jom layan puding crackers, macam sedap je, màcam senang je..


posted from Bloggeroid


Sudah baca sila komen

2 comments:

Najib Ariyan said...

hamboihhhh... baru nak sama sama melelehkan air mata... hujungnya tetap lah melelehkan air liur kan...

Syahmi Zaludin said...

Takpe Mama, kalau agak agak ada yang kredit Matematik, English dan BM serta subjek subjek lain tu, promotelah suruh masuk Kolej Profesional MARA. ;)

Entri ni bukan setakat bagi leleh airmata tapi kecur air liuq!

No PTPN dan MARA loans. Elaun setiap bulan RM300. Senior pun dah ramai dapat kerja dan fly overseas! =)

http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/03/offer-kemasukan-ke-kolej-profesional.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012