Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Bukit Gambang Resort City : Pakej Caribbean Family

Cuti CNY kali ini mama and family tak balik kampung. Eh ye ke, cuba tepuk dahi, demam ke tak mama ni, selalunya, pantang cuti sekolah, Alza buruk ni akan meluru laju ke Batu Pahat. Namun, kali ini Alza akan ke destinasi lain, ke Pantai Timur! Mama akan ke Bukit Gambang, main-main air dan bersenda gurau dengan binatang-binatang liar!

Yupp, mama akan ke Bukit Gambar Resort City! atau ke sini kerana harga emas 916 hari ni cuma RM 157!

muka gembira walaupun beluum pergi ye..
jom jalan-jalan di powergold dulu

pakej tu cuma ada 4 tiket, bermakna mama kena beli combo tiket lagi 1
hotel guest bermakna RM45 untuk Yeya..

Sempena CNY ni BGRC ada tawarkan harga promosi ye. Jomlah usha-usha di website ni. Tekan je butang booking now, pilih tarikh chek in and check out, lepas tu akan keluar pelbagai pakej perutian yang sesuai dengan bajet masing-masing. 

Mama memili pakej Caribbean Family suit (water park dan safari x 4) yang berharga rm609. Mama rasa berbaloi-baloi kot, tapi yang geramnya macam selalu nak booking hotel, mama jadi orang yang tak penyabar, tau nak booking je, tanpa mengira pakej mana yang lebih menguntungkan!

Kalaulah mama pilih pakej bilik sahaja yang berharga rm381, mama kena beli tiket combo untuk dewas 2 = rm130 plus 3 tiket combo chid  45x3 = 135, total 265 + 381 = 646 (harga hotel guest ye), tu belum termasuk harga breakfast untuk 4, so memang berbaloi-baloi pakej yang mama beli tu kan kan kan.... (ayat penyedap hati yang lara)

Ok la, semoga anak-anak mama tak tersangkut nak suruh mama bawa balik binatang kat safari tu.., mana la tau kan ada baby pak belang ke yang cute mute.. comey je.. Tapi jangan risau, semua gambar semasa percutian bajet ni, akan mama uplod dalam entri tentang BGRC ni ya. Doa-doakan percutian kami amat menggembirakan anak-anak. Cuti ni sebenarnya, bukan ahaja nak merelease tensyen mak bapak daripada kerja  dan gst?! tapi juga sebagai penaik semangat untuk anak-anak agar terus rajin belajar. (jangan jadi macam mama... hu hu hu..)

sebelum nak berangan-angan ada kat water park
sebelum berangan-angan bermesra melambai-lambai tangan di safari
jom la bw di powergold





Sudah baca sila komen

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012