Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Tragedi Esclators Boleh Dielak!

Tragedi di esclators boleh dielak jika kita berwaspada dan ambil langkah berhati-hati setiap masa. Moga2 mama menjadi ibu yang sentiasa prihatin buat ketiga2 anak2 mama. Buat yeya dan anak2 lain yang agak nakal dan suka eksplore sendiri, jangan jadikan esclator sebagai kawasan eksplorasi ye...








Nyeri bila tengok gambar2 tu. Padahal selipar le alas kaki paling mudah dan praktikal kalau kita nak ke shopping complex kan? Takkan le nak ber high heel bagai, alamat tersungkurle nak bawa tin sardin buat nasi goreng bajet ala pak menteri..oopppss

Patutlah mat saleh nampak smart je, pakai kasut ke mana2... ropa2nya dia orang tahu crocs ni banyak keburukannya. Habis, nape korang jual, n jadi selipar mewah pulak di malaysia sampai banyak klon crocs ni untuk golongan kurang mampu mcm anak2 mama!

Inilah dinamakan penjajahan dr segi mentaliti bangsa omputeh terhadap bangsa kita ni. Bila pakai crocs ori je high class. Balik raya je tau mana kasut anak mama n mana kasut anak adik yg ibu bapanya doktor, crocs ori sah2 le bukan kak iman, syami n yeya punye! Kekadang teringin juga sambil menerai kasut depa time depa x da... alahaiii ciannya..

So lepas ni, pada yang x mampu nak beli crocs original jgn malu2 ye sbb crocs ni bukannya bagus, esclator pun dia nak masuk!

Daripada beli crocs ori yg harganya ratus2, baik beli emas dengan harga ahli... jom wassup kak iza 0197746190..

posted from Bloggeroid


Sudah baca sila komen

5 comments:

babYpose said...

Ya Allah takutnya, dah tahu haribtu kakak bagitau yang kasut croc ni bahaya di escalator, bila baca entri lagi getun sebab lihat gambar kut. Nauzubilah.. inshaAllah nak jaga anak-anak masa naik escalator. Tk

Farrah MF said...

Ngeri mengenangkan insiden ini. Memang kena lebih berjaga-jaga. Biarlah pakai kasut yg murah janji selesa & selamat. Bukan yang accident prone.
Done follow sini :)

Kakzakie Purvit said...

Heee... kakak memang ngeri sangat bila ada kes begitu
Dah banyak kali terjadi tapi tetap ada yg alpa

Dkna Abza said...

aaa.. mat saleh memang suka pakai kasut kan..

iryanty ismail said...

takut nk naik dah..trauma ..kain pernah tercepit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012