Like Emas Like Powergold

Pages

@aimaniman |

Result SPM 2015... mood terhina tanpa sengaja!

Nak kata suka tak suka nak kata duka tak pun duka.. cuma satu mama nak kata u oll berhak dapat apa yg u oll usahahakan, besar usahanya besarlah sukanya dan begitulah sebaliknya... Kami di sekolah ni hanya tumpang sekaki kegembiraan yang dilakar.









Tapi 1 je yg agak terasa juga frust coz memang resam budak2 'pandai' kot, 'segan' nak ucap terima kasih kat guru. Tahun 2015 1st time pegang 5A, selalunya pegang 5B dan kelas2 hujung yang lain.. mereka sanggup menunggu sampai mama habis kelas, tapi tahun ni, seorang pun tak nampak batang hidung. Mungkin mereka sibuk atau mereka frust sebab mama gagal membawa mereka semua memperoleh A+..

Tapi yakinlah semua ex student 5A 2015, mama x pernah lupa untuk mengharap kamu semua memperoleh A+ tapi bukan rezeki mama untuk membawa kamu ke arah itu. Tambah2 parah apabila mata pelajaran lain mereka dapat A tapi bukan subjek mama! Tambah 'meluat' kot mereka terhadap diri mama...

X pa, segala nostalgia sepanjang mama mengajar kamu pada 2014-2015 akan kekal tersimpan dalam lipatan ingatan mama.. Pertama kali dan kali terakhir mama sanggup mempertaruhkan maruah diri semata2 nak mengajar kelas dianggap 'elit' ni... Terima kasih kepada semua ex student 5A kerana mematangkan mama dalam semua segi...

Mood hampa plus frust plus sedih plus terasa terhina tanpa sengaja...

ingat lg ke, kamu la yang cikgu kelas lain, cikgu kelas tambahan lain n cikgu champion lain? Tak pa.. hanya kamu!

posted from Bloggeroid


Sudah baca sila komen

1 comment:

PeRdU cINta said...

Allahu....tak apalah mama....setiap apa yang mama curahkan pasti Allah beri ganjaran yang terbaik...amin...ingat lagi cikgu PC dulu selalu cakap..."saya tak bangga kalau diiktiraf sebagai guru cemerlang kerana berjaya buat peratusan mata palajaran naik...buat nama sekolah dikenali...buat pelajar saya semua skor A....kerana saya lebih memandang A akhlaknya...A adabnya...walaupun pelajar saya kelas terakhir yang cikgu lain tidak suka...tidak pandang....yes dia guru kesayangan kami..kerana hatinya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012