Dialog Doktor tak sekolah?

August 10, 2016

Hari ini, mama puas. Puas sepuas-puasnya kerana berjaya knockout seorang insan hebat bergelar doktor!

Image result for doktor kena ketawa
x da kaitan punn...


Dr : sakit apa?
Mama :  pening, melayang2 kepala.. tadi pagi saya terjatuh di toilet, nasib baik x da apa2
Dr : makan ubat ke..
Mama : on ubat... Dr, boleh tak minta mc hari ni, memang pening sangat ni..
Dr : x .. saya bagi time slip jer.. hmmm tadi pengsan x time jatuh..
Mama : x.. kalau saya pengsan, bukan saya datang sini, tapi ambulan bawa saya ke mari!

Mama terus keluar bilik, cakap tq, x p amik ubat, panas hati.. bagi kad pun kat kaunter luar n terus p klinik swasta, bayar rm35 n dapat 2 hari cuti! Mama tak tau la mentaliti doktor2 ni, nak kita pengsan n dah terkena stroke baru nak bagi mc? Mahal sangat ke MC tu? Korang tensyen dengan patient kat klinik kerajaan yang ramai, walaupun duduk dalam bilik beraircond n kerja sambil duduk saja., cuma check dan tanya ala kadar, tu pun nak berkira tentang sekeping kertas mc tu.. Mama bukan selalu pun minta mc, masuk bulan 8 ni, semalam check kat kerani baru 3 hari mc, 2 hari drpd HTAR dan sehari swasta.. so napa permintaan mama untuk MC ditolak? Bayangkan kalau mama ke sekolah tadi, jumpa budak2 f4 n f5 M .. bukan setakat pening, pengsan malah ko terus kot. Tu la pasal klinik swasta lagi femes banding klinik kerajaan yang macam poyo je.. grrrrrrrrmmmm

You Might Also Like

3 Comment

  1. Mmg susah nk dpt mc dr kerajaam selagi boleh berjln jgn harap nk dpt mc

    ReplyDelete
  2. Hehe, kelakar gak pertanyaan doktor tu.

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels