Pages

@aimaniman |

FB Ads Menipu..



Cuba lihat organic reach dengan paid reach..
Tak payah berbayar pun asalkan kita promote page rasanya ada je orang jenguk kan..

Ok..jemput jenguk bizz blog mama tentang emas di http://www.guru-emas.com

posted from Bloggeroid

Emas Public Gold di Pos Arrahnu



Mulai 15.12.2016 ini lagi syok dan mudah untuk mendapatkan emas pg! ...rakan-rakan lock harga retail di web https://publicgold.com.my/v1/index.php?option=com_userregistration&view=userregistration&lang=en&introducer=PG00088235

Kemudian nak ambil produk anda di public gold boleh atau anda nak ke pos arrahnu pun boleh di seluruh malaysia.
WOW!!!..bestnyeee untuk lock retail saja ke?

Untuk akaun GAP bagaimana?
Ya..saya tahu pasti ramai yang seronok kalau boleh buat withdraw dari akaun GAP di pos arrahnu.

JAWAPANNYA :
GAP masih belum boleh.. dalam proses.. harap sabar.

Terima kasih public gold

whatsapp kiza 0197746190
PG00088235
Dealer PG

posted from Bloggeroid

Ilmu Program Gap Public Gold

Persoalan Program GAP Public Gold :

❔Apakah Program GAP ?

Jawapan :Konsep yg sama seperti akaun simpanan anda. Tapi kita simpan duit, duit akan di tukar kepada gram emas.

Program GAP adalah program mengumpul emas dengan membeli emas 24k secara kecil-kecilan seperti emas 1 gram dan menambah belian emas apabila mempunyai wang atau bila harga emas murah supaya dapat mengumpul emas yang banyak dan mengeluarkan emas fizikal 24k sama ada jongkong emas 24k atau emas dinar 24k LBMA tanpa cukai gst. Emas yang dibeli melalui GAP adalah berketulenan 24 karat 999.9 berkualiti antarabangsa (London Bullion Market Association accredited refinery).

❔Berapa modal menyertai Program GAP ?

Jawapan : Modal minima yang diperlukan untuk menyertai program GAP adalah RM100 atau harga harian emas 1 gram. Tapi disyorkan membeli emas dalam gandaan 1 gram agar patuh syariah.

❔Bagaimana cara menyertai program GAP ?

Jawapan : Cara menyertai program GAP adalalah hanya dengan depositkan wang ke akaun public gold mengikut harga semasa GAP. Boleh di lihat di www.publicgold.com.my
Atau minimum Rm100 atau gandaan 1 gram.
Kemudian hntarkan slip bank in dan detail kepad Kak Iza di wasup 0197746190

❔Bagaimana cara mengeluarkan emas fizikal dalam program GAP ?

Jawapan : Cara mengeluarkan atau mengambil emas fizikal sangat mudah.
Cal branch terdekat, bgtau pg code anda dan apa yg anda ingin keluarkan. Cth : PG00088235 nak keluarkan 1 gram edisi baby 5 pcs dan edisi merdeka 5 pcs.
Kemudianbkalau ada stock bolehbterus ke cawangan dan jgn lupa bawa ic utk keluarkan emas fizikal anda.MUDAH KAN....😀

❔Ada apa-apa yang perlu di bayar lagi dak???

Jawapan : Anda perlu membayar premium mengikut item yg anda keluarkan.
Boleh tengok di ruangan comment utk harga premium.

❔Bagaimana cara menjual emas program GAP public gold ?

Jawapan : Menjual emas program gap boleh dilakukan dengan secara online GAP di web (buyback) & Juga setelah kita mengeluarkan emas fizikal tersebut. Jika telah mengeluarkan emas fizikal dan emas disimpan ditangan, maka emas tersebut boleh dijual secara online atau terus kunjungi cawangan public gold terdekat.

❔Adakah caj penyimpanan dikenakan dalam program GAP?

Jawapan : Tidak. Caj penyimpanan program GAP adalah percuma. Berbeza dengan pembelian emas secara terus, caj penyimpanan akan dikenakan jika tidak mengambil emas fizikal yang dibeli selewatnya 2 bulan.

❔Bila tarikh luput Akaun program GAP ?

Jawapan : Akaun Program GAP tiada tarikh luput selagi adanya Public Gold. Program GAP adalah pelaburan sepanjang hayat.

❔Siapa boleh menyertai program GAP ?

Jawapan : Semua warganegara Malaysia atau tidak warganegara Malaysia yang mempunyai passport yang berusia baru dilahirkan dah boleh membuka GAP tapi akaun bersama ibu /bapa

❔Bolehkan menyertai program GAP untuk pelaburan anak ?

Jawapan : Boleh, Boleh menamakan anak atau waris sebagai penama yang berumur kurang 18 tahun. Bagi anak-anak yang berusia 18 tahun kebawah, ibu-bapa atau penjaga boleh membuka akaun GAP secara bersama (joint account), dimana ibu bapa atau penjaga akan menjadi pentadbir akaun tersebut, sehinggalah kanak-kanak itu mencecah usia 18 tahun. Ibu bapa atau penjaga boleh membeli dan menjual emas dari akaun GAP bagi pihak anaknya.

❔Adakah akaun program GAP mempunyai buku akaun GAP ?

Jawapan : tidak, program GAP tiada buku akaun GAP kerana pembelian emas program GAP boleh dibuat secara online. Namun penyata akaun GAP sentiasa di update dalam akaun ahli public gold.

❔Bagaimana jika pemilik akaun GAP meninggal dunia ?

Jawapan : Pewaris pemilik akaun GAP boleh menuntut emas dalam akaun GAP dengan menyertakan dokumen sijil kematian, wasiat, surat mahkamah serta dokumen berkaitan.

❔Apakah kelebihan beli emas program GAP ?

Jawapan : Kelebihan membeli emas program GAP ialah dapat membeli item emas yang kecil dengan harga murah. Contohnya, harga emas 1 gram hari ini RM183, jadi jika keluarkan emas tersebut harga gold bar 1 gram adalah RM183 + RM5 caj gold premium menjadikan harga berjumlah RM188. Harga gold bar 1 gram 24K yang sama jika dibeli secara terus atau ‘cash and carry” dicawangan public gold atau dealer harganya adalah RM215. Itemnya emas yang pada harga emas yang sama, cuma kaedah belian sahaja berbeza yang membolehkan penjimatan, jadi lebih baik menyertai program GAP.

❔Apakah caj gold premium ?

Jawapan : Gold premium adalah caj tambahan yang dikenakan ke atas semua belian emas fizikal public gold kerana kos pengangkutan penghantaran emas public gold yang dicop LBMA di Turki. Caj Gold Premium bergantung kepada jenis emas. Contoh jika keluarkan gold bar 1 gram LBMA dikenakan gold premium RM5, keluarkan gold bar 100g dikenakan caj gold premium RM60 dan sebagainya

❔Berapakah minimum pegeluaran?

Jawapan : Minimum pengeluaran dalah 1 gram jadi 0.5gram tidak boleh dikeluarkan melalui GAP.

❔ Berapakah maksimum pengeluaran?

Jawapan : maksimumnya bolrh keluarkan berapa banyak yg anda simpan dlm akaun GAP dengan SYARAT KENA ADA MINIMUM BALANCE 1 GRAM UTK AKTIFKAN AKAUN.

KakIza
Dealer Public Gold
PG00088235
📱Wsup 0197746190


Kadar premium nak kluarkan emas fizikal daripada akaun GAP

posted from Bloggeroid

Beza antara beli gold bar PG dengan beli barang kemas

Ada seorang kawan tanya saya ; apa beza beli simpan gold bar dan barang kemas?

Saya cakap bezanya adalah cerdik dengan kurang cerdik!

Katakanlah dengan RM188 hari ini di Public Gold :

1. Boleh dapat gold bar 1 gram.
2. Emas 999.
3. Tiada upah.
4. Tiada GST 6%.
5. Spread 8%

Dengan RM190 hari ini pula di kedai barang kemas :

1. Boleh dapat barang kemas (ada ke yang 1 gram?).
2. Emas 916.
3. Ada upah.
4. Ada GST 6%.
5. Spread 35%.

So, betul tak beza dia antara cerdik dengan kurang cerdik?

#tipsbijakemas #celikemas #goldbar #barangkemas #publicgold #kakIzaPG00088235


Beli kat Habib, boleh beli dengan harga rm181?


Sebab tu kena beli di PG... Hanya rm181 (harga hari ini) kita dah bermula menyimpan emas!

posted from Bloggeroid

Cara beli 1gram Emas Public Gold

TIDAK PERNAH MEMBELI EMAS 1 GRAM PUBLIC GOLD?

Bagi membantu pembeli baru yang hendak bermula dan masih tertanya-tanya cara membeli emas Public Gold sebanyak 1gram ada 2 kaedah yang boleh diikuti.

1. Kaedah beli dan bayar dengan harga RM215 sekeping.

2. Kaedah buka Akaun Emas GAP - Gold Accmulation Program dan terus simpan dalam akaun dengan harga hari ini RM181.00 segram

Selepas buat pilihan 2 kaedah di atas, bank in ke akaun Public Gold :

Maybank : 5571 3923 8048
Atau
Public Bank : 3167 52 0833

Whatsappkan ke 0197746190 butiran berikut bersama slip bayaran untuk langkah selanjutnya :

Nama
No KP
No HP
Emel
Amaun bank in
Tarikh bank in
Masa bank in
Introducer : PG00088235

Whatsapp di 0197746190 untuk pertanyaan lebih lanjut bagi pembelian pertama kali.

Kak Iza
PG00088235
Whatsapp 0197746190


posted from Bloggeroid

Undi Mohd Faiz Subri

Undi Mohd Faiz Subri untuk The FIFA Puskas Award kerana :

1. Gegarkan dunia dengan keupayaan anak Malaysia
2. Gol Mohd Faiz memang awesome betul, macam x caya je.. macam cantik je, macam cantik je..

so, apa lagi jomlah vote Mohd Faiz Subri. Kita kalahkan 2 lagi saingannya. 




Introduce Dealer : PG00088235
Harga GAP PublicGold hari ini di sini

Testimoni PG


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Template Edited By Cikgu Ma ♥ All Rights Reserved ©Aimaniman 20/12/2012