LIGHTSHOT : APLIKASI PRINTSCREEN YANG AWESOME

November 15, 2017


Aplikasi Lightshot ni memang sangat awesome kerana banyak kelebihan apabila kita menggunakannya.  Kita bukan sahaja boleh anotate pada printscreen tu, malah kita juga boleh share hasil printscreen tersebut terus ke Google! Kita juga boleh mencari gambar yang serupa di Google dengan paparan di printscreen dengan hanya klik butang yang ada. Mudah kan, menggunakan aplikasi Lightshot yang awesome ni.  Lepas ni, bolehlah mama printscreen banyak2 gambar untuk dimuatkan dalam blog ni. Langkah-langkah nak download aplikasi Lightshot yang awesome ni bukan lah susah kerana caranya sama saja dengan cara kita nak download mana2 aplikasi di Internet.  Sebelum bercadang nak download aplikasi Lightshot yang awesome ni, jom kita tengok apa kelebihannya.


Ni hasil Printscreen yang mama lakukan, mudah jee...
Kalau nak dapatkan tutorial tentang ICT bolehlah join group https://t.me/Tutorial_ICT


Tengok kelebihan Lightshot, banyak pilihan di tepinya sebelum kita printscreen!

Boleh anotate!

Haaa, dah tahu kelebihan aplikasi Lightshot yang awesome ni, apa lagi, jomlah kita download aplikasi Lightshot yang awesome ni sebelum menyesal nanti.


1.  Mula-mula mestilah pergi ke website Lightshot.
2. Klik la butang download yang ada di website tu dan ikutlah step yang dipaparkan sampailah dia kata finish. Kalau dia suruh agree jangan lupa klik agree, kemudian next dan next dan akhirnya finish. Yahoo...


Dah klik download Lightshot, save la kat laptop kita yang cun tu ya...

Haa, macam biasa la klik run 

Klik agree  kemudian next lagi

Sampailah Lightshot berterima kasih kepada kita yang sudi mendownload aplikasi Lightshot yang awesome ni.

Dulu2 mama guna Photoscape klu nak printscreen, memang azab betul laa....

Jom kita download Lightshot : aplikasi printscreen yang awesome ni.

You Might Also Like

14 Comment

  1. Selalu pakai Photoscape untuk buat screen capture atau guna keyboard hot keys dan paste pada Paint Brush. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba guna lightshoot ni, dah x pandang photoscape dah la...

      Delete
  2. aplikasi yang kerrn
    tapi biasanya saya pakai adobe photoshop

    ReplyDelete
    Replies
    1. photoshop mmg best tapi akak x pandai .. uwaa... pandai guna apss readymade je...

      Delete
  3. Senangnya!
    Nak donlod juga la <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom downlod... x rugi n x menyesal...

      Delete
  4. Aduh, otak karat pakcik memang tak boleh nak catchup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x susah mana, download je, ikut step2nya ja..

      Delete
  5. Wow hebatnya. Tq for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang hebat, x rugi kalau nak cuba...

      Delete
  6. Bonde selalu guna PS kat keyboard n paste dekat power point. Bagus juga ada cara lain boleh follow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp.. boleh cuba guna, pasti x menyesal..

      Delete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels