CHROMEBOOK TAB 1O.1 : AWESOME BETUL

September 08, 2018

Chromebook tab 10.1 : awesome betul... memang awesome kerana tengoklah paparannya macam laptop tapi hakikatnya kita gunakan tab! Apa kelebihannya? Tentu sahaja kelebihannya dapat memudahkan mama berblog. Sebelum ni, mama ada samsung tab A, tapi paparan skrin tak sebesar dan seakan2 paparan desktop kat laptop.  Sebab tu blog mama terus berdebu, apanila buka laptop banyak kerja lain perlu diutamakan, jadi blog terbiar sepi. Jika mahu update di hp, memang lebih sukar la kerana almaklum, paparan skrin hp jauh lebih kecil berbanding saiz jari mama yang mulus ni. Jadi, mama berubah kepada pengguna chromebook tab 10.1!

paparan skrin sebijik macam desktop kan

haaa... segala bookmark macam dalam desktop juga ada dalam cb tab ni

haaa ni le medan mama bertarung untuk berblog, memang puas hati..

Keistimewaan yang lain? CB tab 10.1 yang awesome ni kebanyakan apps secara online tapi boleh juga dibuka secara offline. Yang bestnya klu online ni  kita tak perlu risau dengan memori tab ni. Semuanya disimpan dalam 'awan'. 

Jom, sesiapa yang sedang berkira2 nak membeli tab tu, jang berfikir panjang lagi, rembat je Chrome Book tab 10.1 ni, harganya hanyalah rm1299 tapi ummmppph macam kita membuat kerja menggunakan laptop. **cb tab 10.1 ni x boleh digunakan untuk menelefon rakan ye  tapi whatsup, telegram, fb semua boleh diakses menggunakan whatsup web, tele web dan fb secara online..

You Might Also Like

2 Comment

  1. menarik. CT dulu tingin nak beli ipad tapi dah ada laptop. takot tak terguna kalo ada tablet or ipad. hehe mana2 yang mudah nak gunakan =)

    ReplyDelete
  2. betul tu, sekrang ni tab jarang2 digunakan kerana ada surface dan nova3..dua peranti tu lg mudah dihuna berbanding cb tab ni......tapi kalau dah berkenalan lebih rapat, makin jatuh cinta kot dgn tab cb ni...yg penting terus mencuba..dan menggunakannya

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels