GOOGLE KEEP : DIARI PERIBADI PERCUMA

September 11, 2018

Siapa yang belum pernah mengenali Mr Keep? Jika belum berkenalan, jom kita mengenali Mr Keep kerana pasti semua orang akan jatuh hati kepadanya! Sebenarnya, Google Keep : Diari Peribadi Percuma, haaa bukan mudah Mr Google mahu berkongsi kehebatan Mr Keep dengan semua orang secara percuma tau.


Pertama sekali, apabila kita buka chrome kita aka nampak tanda 9 titik macam dalam gambar kan? Ok, klik titik tu, scroll ke bawah sehinggalah berjumpa dengan Mr Keep yang bersimbolkan mentol..


Dalam Keep, kita boleh tulis note, insert gambar dari galeri, snap gambar ataupun copy n paste link yang kita rasa perlu untuk disimpan, macam dalam gambar...


Buka Mr Keep, pada kotak take a note, c n p link dan tukar title supaya kita mudah ingat, kemudian klik la kat mana-mana asal jangan pd gambar/ note yang kita dah simpan untuk keluar daripada Keep


Klik Keep semula, link tadi dah bergaris dan sedia untuk diklik untuk ke pautan link!



Ini antara nota yang mama simpan... yang penting password pun boleh simpan kat sini, nanti nak buka frog ke, nak buka lazada ke, shopee ke, x perlu takut2 lupa akan password lagi!


Haaa... mudah saja kan nak gunakan Mr Keep ni. Yang penting Mr Keep adalah hadiah peripadi percuma daripada Mr Google.  Sekarang mama dah ucapkan selamat tinggal kepada SNote, Notepad atau apa2 sahaja yang berfungsi untuk simpan info penting.  Jom kita gunakan Mr Keep : Diari Peribadi Percuma.

You Might Also Like

2 Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels