HOUR OF CODE : JOM MAIN UNTUK MENANG

November 09, 2017

JOM MAIN, SYOK TAU...


hoc 1

hoc 2

hoc 3

hoc 4

hoc 5

hoc 6

hoc 7

hoc 8

hoc 9

hoc 10

hoc 11

hoc 12

hoc 13

Jom la join Hour of Code anjuran KPM ni.  Murid-murid pasti berasa seronok kerana program ni lebih kepada menguji keupayaan murid menyelesaikan game seperti mine craft, elysa, angry bird dan star wars sehingga ke level akhir dan seterusnya akan memperoleh sijil. Mama pun baru je mulakan pada hari Rabu, 9.11.17, hari Khamis terpaksa pergi kursus dan akan menyambung semula misi mengejar 100 penyertaan HOC sebelum tarikh tutupnya pada 12.11.17. Jadi, tiada istilah terlewat kerana semua murid berhak untuk join. Program ini juga begitu ideal untuk dilakukan bagi mengisi masa terluang murid-murid yang hadir ke sekolah pada musim pepepriksaan SPM ni. Almaklum, murid hadir ke sekolah tetapi guru pula terpaksa mengawas SPM dan ramai yang terlibat dengan pelbagai tugasan luar.  Program HOC ni memang alternatif terbaik bagi guru-guru.  Jika tak percaya, cer cuba join. Memang best tau.

Cara Join HOC ni mama dah upload dalam site VLE FROG

https://bea0109.1bestarinet.net/e6c5e931e3eddbc4cc84828bf11c8709


Manual penyertaan, cara log in, borang pendaftaran, surat akuan dan laporan .. semuanya ada dalam site VLE Frog tu, jadi dipersilakanlah klik site HOC 2017 ni ye.  Pengunjung juga digalakkan untuk memberikan respons dalam site tersebut.  Tambah meriah la sedikit VLE Frog yang sunyi sepi tu. 


hoc 14

hoc 15

hoc 16

hoc 17

hoc 18

hoc 19

hoc 20

hoc 21

hoc 22

hoc 23

hoc 24

hoc 25

You Might Also Like

9 Comment

  1. wah best ni. aktiviti bersesuaian dengan peredaran zaman. dulu masa mak lepas SPM, ada pertandingan bercerita, sukaneka, macam-macam lagilah. Huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, untung murid2 sekarang, banyak aktiviti menarik yang disediakan oleh pihak KPM

      Delete
  2. menarik tu...nanti boleh syorkan kat anak..teringat zaman sekolah dulu ada persembahan akhir tahun lepas tu hanya lepak dan bercerita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang syok main tapi program ni 30.10.17 - 12.11.17 je..

      Delete
  3. Bestnya, bagus sgt...sekurang2nya murid yg dtg bila habis exam Ada prog nak ikut, takdelah pegi sekolah sesaja jer.

    ReplyDelete
  4. mmg enjoy hour of code ni, budak2 pun eksited dpt kumpul sijil

    ReplyDelete
  5. Seronok budak2 Tu. Sambil main sambil belajar

    ReplyDelete
  6. Bestnya ada aktiviti macam ne. memang ikut tred

    ReplyDelete
  7. murid harus diberikan yang menarik agar tertarik

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels